Кое е вистинското значење на зборот „Намасте“?

Доколку посетувате часови по јога, сигурно на крајот го слушате зборот „намасте“, но дали знаете што точно тој значи?
Датум: 11 јул 2019
, Автор:

Прочуениот индиски духовен водач Ошо тврди дека „F*ck“ e најубавиот збор во англискиот јазик

Еден од најинтересните зборови во англискиот јазик е зборот „f*uck“. Тоа е навистина еден магичен збор: само слушајќи го неговиот звук тој опишува болка, задоволство, омраза и љубов.

НЕ – најмоќниот подарок што можете да си го дадете

Прашајте ја која било успешна жена за најмоќното нешто што го направила за себе и одговорот секогаш ќе биде учењето како да се кажува зборот „НЕ“ – јасно, гласно и самоуверено.

Само еден збор ја опишува совршената врска! Дали можете да го погодите?

Врз основа на само еден збор, експертите може да кажат колку вашата врска ветува.

Само еден магичен збор може да го припитоми срцето на секој маж

Единствениот заклучок што тој ќе го извлече од овој разговор е дека вие го разбирате и го цените неговото мислење.

2017-та официјално започна: Одберете го главниот збор според кој ќе се водите во новата година

Можеби сте си поставиле повеќе цели за годината која следува, но за да ви бидат нештата појасни, најлесно е да тргнете од еден единствен збор кој ќе биде вашата главна тема во 2017-та.

Еден и единствен збор кој има моќ да ја спаси вашата врска: Не се плашете да го употребите

Време е да научите да ги цените малите нешта и трудот кој го вложуваат другите во вас.

4 нешта што треба да ги знаете ако ве привлекува интелигенцијата

Има нов термин за оние кои се секусално привлечени од интелигенцијата...

5 нешта во животот кои не можете да ги вратите назад

За многу работи во животот можеме да се покаеме и да преземеме нешто за да ги поправиме грешките од минатото. Сепак, некои работи одат само во еден правец...
Датум: 04 мар 2014
, Автор:

7 основни правила за кавга со жена

После секој ваш „последен“ збор, ќе следува уште еден нејзин. Колку побрзо го сфатите тоа, толку подобро за вас.
Датум: 28 мар 2013
, Автор:

Убавината на зборот

Сетете се кој е најубавиот збор кој воопшто сте го слушнале. За мене тоа е „пеперутка“. Кога го слушам зборот, ми мириса на пролет, на новост, на свежина.
Датум: 18 мар 2013
, Автор:
12