зборови | Кафе пауза

Кои 4 зборови привлекуваат негативна енергија доколку често ги изговарате?

Негативната енергија најчесто се создава како резултат на вашите сопствени мисли, зборови и дела и од вас зависи дали ќе ја прифатите како дел од вашиот живот или ќе ја отфрлите!

Охрабрувачки зборови што секој хороскопски знак треба да ги слушне во овој момент

Охрабрувачките зборови се најпотребни кога ќе се најдете во тешка животна ситуација. Овие зборови ќе ве мотивираат да соберете сила да ја надминете кризата и да продолжите понатаму.

4 зборови што буквално ќе ви го спасат бракот

Тешко е да се комуницира со луѓето, а особено е тешко да се биде искрен, транспарентен и внимателен кон оние што ви значат.

Како лошиот избор на зборови може да ги повреди жените повеќе отколку што изгледа?

Надира напишала емотивен текст кој го опишува животот на три жени, покажувајќи дека секогаш постои нешто повеќе од тоа што го гледате на површината.

Секојдневни фрази кои најчесто ги сфаќаме погрешно

Комуникацијата е неопходна за да опстанеме.

Не плаши се од моите зборови, туку од мојата тишина – мојата тишина е многу поопасна од моите зборови

Мојата тишина може да уништи многу повеќе одошто некогаш би можеле моите зборови...
Датум: 25 јун 2019
, Автор:

Како да ја искористите моќта на зборовите за да ги исполните сите ваши желби?

Зборовите влијаат на нашите животи на начин кој многумина не сакаат да го признаат.

За да звучите попаметно, избегнувајте да ги кажувате овие 7 зборови

Сигурно знаете дека зборовите што ги употребувате имаат големо влијание на тоа како изгледате во очите на другите луѓе.

Мудрите зборови на англиканскиот бискуп: Како можеме да го промениме светот?

Секогаш кога сакаме да смениме нешто, мора да тргнеме од себе.

Како ќе објасните со само еден збор личност што сака да учи?

Кој би бил правилниот израз или збор за личност која има страст за барање, истражување, учење нови работи и собирање знаење?

Мудроста на Фил Босманс: Кризата може да биде благослов

Фил Босманс бил белгиски свештиник и писател чии книги биле преведени на повеќе од 20 светски јазици.