28 јули 2020 | Кафе пауза

5-те најголеми митови за рециклирањето и за животната средина

Во продолжение ќе прочитате неколку популарни верувања за рециклирањето и за заштитата на животната средина што не се точни.

9 работи што не треба да ги правите во 50-тите години

Следниве девет работи не се за жени кои наполниле 50 години. Овие навики и начини на размислување треба веднаш да ги заборавите.

5 болести што се лекуваат со секс

Сексот е природна потреба на секоја личност, но не служи само за забава и репродукција, туку може да ви помогне да ублажите дури 5 симптоми и заболувања.

Охрабрувачки зборови што секој хороскопски знак треба да ги слушне во овој момент

Охрабрувачките зборови се најпотребни кога ќе се најдете во тешка животна ситуација. Овие зборови ќе ве мотивираат да соберете сила да ја надминете кризата и да продолжите понатаму.

5 начини за одржување на вашата боја на коса и 5 работи што можат да ја уништат

Бојадисувањето е процес што ѝ се спротивставува на природата на вашата коса, што значи дека треба да бидете внимателни пред, за време на бојадисување и откако ќе го направите тоа.

Слатки фотографии од танчери и кучиња

Кели Прат Креидич и Јан Креидич се артисти кои започнале проект наречен „Танчери и кучиња “ кој претставува книга со фотографии од слатки кучиња и танчери кои ја прикажуваат врската со класичниот танц.

Зошто сите полудеа по тренинзите на Клои Тинг?

Ако не знаете како да започнете, ние го имаме вистинскиот тренер за вас. Брзите и минималистички тренинзи на Клои Тинг во последно време станаа многу популарни и луѓето навистина полудеа по нив.

Важни лекции кои ги научив преку волонтирање во дневен центар за лица со интелектуална попреченост

Ние како волонтери сме протагонисти на социјалните промени, а со малку надеж и упорност тој мал придонес што го даваме на овој свет, без разлика колку и да е мал, може да направи големи промени во нечиј живот.