28 јуни 2019 | Кафе пауза

Пријателството меѓу ова слепо кученце и неговото куче-помошник ќе ви ја стопли душата

Кога двегодишниот златен ретривер Џејк го изгубил видот, нему му била потребна помош за да се прилагоди на новата животна ситуација.

Разиграно лето: 10 детски активности кои ја развиваат фантазијата

Кога за некој се вели дека е креативен тоа значи дека согледува врска помеѓу неповрзани искуства, идеи и производи, а она што е најдобро е тоа што секоја личност со своето раѓање има шанса да стане креативна.

4-те хороскопски знаци кои се најспонтани: Тие обожаваат кога немаат план!

Постојат два типа луѓе: оние кои секогаш ги планираат работите до последниот детаљ и оние кои никогаш не прават план за апсолутно ништо.

„Пеперутки“ само од едната страна: Што кога чувствата не ни се возвратени?

Летото е време кога сме поопуштени и кога запознаваме многу нови луѓе. Меѓу таквите познанства, со текот на времето може да се развие и чувството на заљубеност. Но, што да направите кога тоа е невозвратено?

Го имате ова во вашиот дом? Внимавајте бидејќи може да ослободува негативна енергија!

Доколку го имате ова во домот ослободен е преминот на негативната енергија во него!

Работи на кои треба да се потсетите кога имате лошо мислење за вашето тело

Наместо да чувствувате гадење додека се гледате во огледало и да зборувате лошо за својот изглед, потсетете се на овие едноставни факти.

Секојдневни фрази кои најчесто ги сфаќаме погрешно

Комуникацијата е неопходна за да опстанеме.

50 причини поради кои вреди денес да станете од кревет, дури и ако немате волја

Вие сте чудо. Да, вие. Науката и универзумот и ѕвездите се споиле за да ве направат баш такви какви што сте. Постои ѕвездена прашина во вашите коски и љубов која тече низ вашите вени.