25 март 2018 | Кафе пауза

Како да воспитате креативни деца наместо амбициозни роботи?

Општеството ја убива желбата на секое дете кое ќе покаже креативни особини.

Научниците можеби нашле начин да ги спречат алергиските реакции уште пред да се случат

Доколку и вие се соочувате со таков проблем, сигурно многу ќе ви се допадне следново откритие.

5 психолошки знаци дека сте вљубени

За некои, љубовта претставува мирно патување, додека, пак, за други таа е исполнета со страст и интензитет.

Престанете да барате партнер! Барајте најдобар пријател

Она што луѓето го забораваат е дека силната, вистинска и долготрајна врска не се случува преку ноќ.

6 самосвесни хороскопски знаци кои се познаваат себеси и се прифаќаат такви какви што се

Тие целосно се прифаќаат себеси и многу добро знаат што сакаат.

Мудрите зборови на англиканскиот бискуп: Како можеме да го промениме светот?

Секогаш кога сакаме да смениме нешто, мора да тргнеме од себе.