10 животни лекции кои треба веднаш да ги научите

Една од лекциите е – да живеете во сегашноста!

17 животни лекции што ги научивме од чик-флик филмовите

Романтичните комедии, иако омилени на многу девојки, не се многу ценети во филмската индустрија, но факт е дека многу може да се научи од нив.

Животни лекции кои можеме да ги научиме од животот на Фрида Кало

Фрида Кало имала тежок живот, но сепак тоа не ја спречило да го проживее со радост, смеа и многу љубов.

10 очигледни животни лекции кои пребрзо ги забораваме

Животот е полн со значајни лекции кои некогаш ги забораваме или не ги применуваме. Затоа, да се потсетиме кои се тие и што всушност требало да научиме од нив.

10 работи кои ќе ви покажат дека во животот нема правила

Живеј го животот вака, живеј го онака... Живејте го како што сакате. Правила нема. Следните редови ќе ве убедат во тоа.

10 животни вештини на кои секој родител е должен да го научи своето дете

Тие се учат дома и затоа родителите се должни да ги научат на овие работи.

Откријте го одговорот на овие загатки и ќе го откриете одговорот на некои важни прашања за животот

Сократ сметал дека преку решавање загатки може да се развие критичко мислење и да се дојде поблиску до решавање на некои важни прашања за животот.

15 нешта кои секој човек може да ги научи од кучињата

Кога станува збор за животот, кучињата знаат што прават.

5 лекции кои можеме да ги научиме од тешката животна приказна на актерот Кијану Ривс

Неговиот пат до славата бил многу тежок и тоа сигурно е најтешката улога која некогаш ја одиграл.

10 работи на кои нѐ научи „Алхемичарот“

Целата книга е испреплетена со инспиративни и поучни зборови кои со себе носат порака која допира до сите читатели. Тоа се животни лекции кои веројатно можат да ви го променат животот.

8 животни лекции на кои нè научи Дерил Диксон

Во текот на последниве неколку сезони од ТВ серијата „The Walking Dead“ Дерил Диксон успеа да најде начин да влезе во нашето срце и да стане еден од нашите омилени ликови.