Неколку животни лекции од Џои Трибијани

За жал мора да ве потсетиме дека омилените „Пријатели“ ги нема на малите екрани повеќе од 10 години. Но, кој може да го заборави неповторливиот Џои Трибијани, најголемиот заводник и веројатно најмалку паметниот од групата пријатели? И покрај сè, сепак Џои нѐ научи на некои важни лекции кои ќе ни помогнат секогаш да гледате на светлата страна на животот.

Во ред е понекогаш да сте збунети.

Храна. Секс. Храна. Секс. Не знам! Ох боже, ги сакам двете.

Храна. Секс. Храна. Секс. Не знам! Ох боже, ги сакам двете.

Чувствата исчезнуваат.

Тоа се само чувства. Тие исчезнуваат.

Тоа се само чувства. Тие исчезнуваат.

Во ред е да сте себични.

Џои не дели храна со никого.

Џои не дели храна со никого.

Немојте да судите.

Рос: Џои, хомосапиенсите се ЛУЃЕ. Џои: Еј, не осудувам никого.

Рос: Џои, хомосапиенс се ЛУЃЕ.
Џои: Еј, не осудувам никого.

Научете да ги пуштате нештата.

Моника: Како може да не ти грижа? Џои: Еве вака.

Моника: Како може да не ти е грижа?
Џои: Еве вака.

Не сфаќајте го животот премногу сериозно.

Зошто мора да раскинеш со неа? Биди маж. Едноставно не ѝ се јавувај повеќе.

Зошто мора да раскинеш со неа? Биди маж. Едноставно не ѝ се јавувај повеќе.

Сакајте се себеси.

Имам облини и тоа ми се допаѓа.

Имам облини и тоа ми се допаѓа.

Не предавајте се.

Едноставно не смееш да се предадеш. Дали диносаурусите би се предале?

Едноставно не смееш да се предадеш. Дали диносаурусите би го направиле тоа?

Мислењата си се мислења, не се важни.

Toa e „му“ поента. Тоа е како мислењето на кравата – не е важно.

Toa e „му“ поента. Тоа е како мислењето на кравата – не е важно. Тоа е му.

Не плашете се да зборувате со странци.

Хеј! Како е?

Хеј! Како е?

Секогаш наоѓајте време за себе.

Немаш телевизор? Тогаш кон што е насочен твојот мебел во дневната?

Немаш телевизор? Тогаш кон што е насочен твојот мебел во дневната?


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар