7 животни лекции од Мерилин Монро што сите жени би требало да ги знаат

Без разлика какво мислење имате за неа, мора да се согласите дека таа успеала да остави голем печат и да покаже неизмерна женска сила и упорност во време кога светот им припаѓал на мажите.

Дизни цитати кои можат да ви послужат како мисли водилки во животот

Дизни цртаните имаат посебно место во нашите срца не само поради нивните прекрасни и трогателни приказни, туку и поради тоа што нѐ научиле на најважните животни лекции.

10 животни лекции од Конфучие кои ќе ви го променат погледот кон светот

Конфучите ги учел луѓето како да ги негуваат меѓусебните односи со помош на искреност и правда.

5 научно докажани животни лекции на кои нè учи „Малиот принц“

Сите сме ја препрочитувале оваа книга повеќе пати во текот на нашиот живот и секогаш сме откривале нешто ново, нешто што сме пропуштиле.

10 мудри животни лекции од Ема Вотсон

Прочитајте како Ема Вотсон ја мери човековата вредност.

Најголемите животни лекции од Лав Толстој

Прочитајте како патот на Толстој може да ни помогне повторно да ги разгледаме своите погледи и ставови.

17 животни лекции кои сите ние можеме да ги научиме од Хари Потер

Лекции за животот за кои само можеме да се надеваме дека ќе останат со нас... засекогаш.

3 работи кои треба да ги знаете пред да дипломирате за да преживеете во светот на возрасните

Факултетот не е една обична прошетка во паркот, тој е едно животно искуство чиј тек го одредувате само вие.

Најважната животна лекција на која училиштата забораваат да нè научат

За најважните лекции во животот понекогаш не се потребни книги.

Неколку животни лекции од Џои Трибијани

Кој може да го заборави неповторливиот Џои Трибијани, најголемиот заводник и веројатно најмалку паметниот од групата пријатели?
Датум: 09 фев 2016

Како вашите браќа и сестри можат да ве научат сѐ што треба да знаете за љубовта?

Најважното нешто што можете да го научите од своите браќа и сестри е како да сакате некого.

Моќни цитати кои ќе ви го сменат начинот на размислување, но и самиот живот

Зборовите имаат моќ – и овие цитати ќе го сменат начинот на којшто размислувате и ги сфаќате работите. Но исто така, тие ќе извршат позитивни промени во вашиот живот.