Не двоумете се да почнете од нула: 99-годишник ни открива 24 животни лекции!

Овој дедо немал можности да се запише на факултет, но постигнал многу во својот живот.

10 убави животни лекции од Далај Лама

Целта на учењето на Далај Лама е да ги промовира човечките вредности како дисциплината, простувањето, емпатијата, среќата, мирот и љубовта.

Родителите треба да ги научат своите деца на овие 10 животни лекции до нивната 10-та година

Да се биде родител е прекрасно животно искуство, но тоа доаѓа со многу одговорности. Еве кои лекции треба да ги научи вашето дете!

10 важни лекции за кои е потребен цел живот да ги научите

Не дозволувајте целиот живот да ви помине во обиди да станете подобра личност. Следете ги овие совети и бидете сведоци на можностите кои ќе ви се укажат.

7 лекции од Никола Тесла за подобар живот

Некои од најголемите умови на нашето време ги сметале за лудаци, а и Никола Тесла не го избегнал тоа.

Кратки животни лекции што кога-тогаш мора да ги научите

Никогаш не е доцна да го промените вашиот живот и да воведете неколку позитивни промени.

Филозофија на мравките: 4 големи животни лекции кои можете да ги научите уште денес

Понекогаш, највредната животна лекција ја учиме од „обичните“ луѓе, а понекогаш дури и од мравките.

Животни лекции што можете да ги научите од Италијанките

Можеби сега е вистинското време да научите некои животни лекции од „огнените“ Италијанки.

15 мудрости од таткото на мотивацијата: Не го привлекувате она што го сакате, туку она што сте!

Неговите животни лекции во себе кријат големи мудрости кои секој човек вреди да ги научи и применува.

Промените се неизбежни: 10 фундаментални вистини што ќе ви го променат животот

Она што ви треба е да се потсетите на животните вистини и да се фокусирате на нив.