04 октомври 2017 | Кафе пауза

Смртните случаи од рак на дојка се имаат намалено за 40%

Ова намалување се должи на раното откривање на болеста со помош на мамограм, но и на напредокот на терапиите за рак на дојка.

Истражувањата откриваат: Што мислат мажите за паметните жени?

Психолошката дистанца што паметните жени можат да ја направат во однос на мажите, ги прави интелигентните жени попривлечни од останатите.

Кавалерски гестови кои жените повеќе не ги сакаат

Кавалерството е листа од непишани правила, како на пример кодекс за облекување и мислењето дека сите жени сакаат да бидат третирани исто. Но, ова не им се допаѓа на сите дами.

12 митови за видот во кои не треба да верувате

Сигурно ви се познати речениците од типот „Немој да ги ставаш туѓи очила, бидејќи ќе ослепиш“ или „Не гледај телевизија толку многу, инаку ќе ослепиш!“

Луѓето можеби не се најинтелигентните суштества на планетата

Размислете за китовите. Цицач со мозок поголем од нашиот, кој има комплексна песна за миграција која ја менува секоја година. Какви мисли ли се вртат во неговиот мозок?

Гласот на македонските ученици: Како би изгледало училиштето од соништата?

Учениците не одат на училиште за да научат, за да стекнат знаења и да станат подобри личности, туку за да се видат со нивното друштво и да си го исполнат денот.

Овошја и зеленчуци кои не се добри за вас

Повеќето луѓе не треба многу да ги убедувате за здравствените придобивки од овошјето и зеленчукот. Но некои работи не може да бидат совршени, па овде спаѓаат и овие намирници.

7 знаци дека сте многу плодни и треба повеќе да внимавате на заштитата при сексуалните односи

Постојат одредени знаци, како што се возраста и циклусот, што можат да ви откријат точно колку сте плодни.

10 познати песни за кои сигурно не сте знаеле дека се направени според ужасни злодела

Од љубовните балади, до брзите песни за танцување, секој од нас ужива во ритамот на музиката. Најчесто претпоставуваме дека артистите ги користат своите идеи и искуства за да ја прават музиката, но понекогаш реалноста е толку сурова што мора да ја стават во песна.

Поучна приказна: Колку вреди една слика на платно?

Работите што нам ни се чинат безвредни, некому му значат сѐ.

Долго живеат и се вистински романтичари: Личностите кои се родени во октомври се поразлични од сите!

Погледнете зошто луѓето родени во октомври треба да бидат дел од вашиот живот.
12