Во повеќето случаи, женскиот мозок е помлад од машкиот

Според едно истражување, женскиот мозок е биолошки помлад од мозокот на мажите на иста возраст.

Женски особини што мажите не можат да ги поднесат

Во една анкета во која учествувале мажи на возраст од 25 до 45 години, се истакнале 3 женски особини што мажите не можат да ги поднесат.

Дали жените сакаат секс?

Од компанијата Дурекс откриле дека болниот секс е проблем за речиси 73% од сексуално активните жени.

Погледнете зошто е одлично да бидете жена

Жените се мајки, љубовници, сопруги, домаќинки, уметници, со успешна кариера, пријателки, ќерки, и тоа сè одеднаш.

Мистериозни и комплексни: Скриените тајни на жените Јарци

Јарците се редок, заштитен вид што се кријат себеси од универзумот.

Антиверенички прстен со моќна порака за девојките што се одбираат себеси

Па, дали и вие би се почестиле со ваков прстен? Без разлика дали сте сингл, во врска или во брак... вие заслужувате да се сакате себеси и да одвојувате време само за себе.

7 неверојатни промени кои настануваат кај женското тело по породувањето

Бременоста и самото породување предизвикуваат разни промени во животот и на двајцата родители, но телото на мајките се менува на навистина неочекуван начин.

10 чудни нешта што се случуваат во женското тело

Женското тело е обвиено со мистерии, а следниве 10 се некои од најинтересните.

Интересно откритие покажува дека жените во средниот век биле многу пописмени одошто се верувало

Траги од синиот пигмент што во средниот век се користел за сликање, биле откриени на забните наслаги на женa што починалa некаде помеѓу 1000-тите и 1200-тите години.

7 жени кои им помогнале на нивните сопрузи да станат познати

Којзнае каква судбина би ги снашла овие мажи доколку покрај нив не биле нивните мудри, трпеливи и грижливи сопруги.

Жените кои имаат поголем задник имаат големи здравствени придобивки

Едно ново истражување покажало дека жените со изразен и поголем задник се поотпорни на хронични болести.

„Паметен“ фустан открива колку често жените се допирани во јавност без дозвола

Многу жени се соочиле со непристојно допирање во јавност. Но сè досега немаше начин да се докаже колку всушност често се случува ова.