дрвја | Кафе пауза - Part 4

Есенски пејзажи направени од ѓубре

Секојдневно можеме да наидеме на нови генијални идеи кои успеваат да го измамат човековото око. Она што личи на гранки, дрвја, листови, всушност се кабли, жици и други алтернативни материјали.

Гробница на дрвја стари 900 години

Во оваа пустина во Намибија има багремови дрвја кои се стари 900 години и претставуваат потсетници за животот кој некогаш постоел тука.

Пријатен интимен дом опколен со неверојатна природа

Овој дом е изработен од дизајнерската куќа „Herbst Architects“, а неговите сопственици имаат неверојатна можност да уживаат во прекрасна природа и во интимен амбиент.

Меморијалниот центар на кулите близначки во Њујорк

Две феноменални фонтани ќе бидат пуштени на 10-годишнината од нападот на кулите близначки...

Ливчиња од дрвја кои раскажуваат приказни

Лоренцо Дуран ги собира најидеалните лисја, а потоа ги мие, суши, обликува и нежно ги сече додека не ги претвори во прекрасна уметност.
Датум: 11 авг 2011
, Автор:

Волшебни и чудни дрвја

Има многу фантастични дрвја во светот кои пленат со својата егзотичност, убавина и миризливост. Ќе се согласите дека имаат и многу интересни приказни позади своите имиња.

Зошто го сакаме летото?

Мирисот на жештината, блесокот на сонцето, одблесокот на сончевите зраци во водата, раззеленетите паркови, расцветаните градини, секси здолништа, апостолки што шлапкаат по асфалтите и дигаат прав по песочните плажи...
Датум: 30 јун 2011
, Автор:

Модерен руски дом сместен помеѓу дрвја

Позиционирана на врв од рид, помеѓу многу дрвја и фантастична природа, оваа руска резиденција нуди неверојатен поглед низ прозорците.

Магијата на првиот допир меѓу заљубените дрвца

Две дрвја се заљубуваат, но не можат да бидат заедно бидејќи се физички разделени едно од друго. Љубов, природа, шаренило, весели бои и ведри сцени... Вистинско уживање во 5 минути.
Датум: 23 јун 2011
, Автор:

Дрвена еспресо машина

Создадена од норвешкиот дизајнер Oystein Helle Husby, оваа еспресо машина т.н. „Linje“ (линија) има невообичаен дизајн, кој се разликува од останатите по импозантниот дрвен финиш.

Живеејќи помеѓу дрвјата

„Finca Bellavista“ е заедница на постојани жители и гости сместени во куќи изградени во крошните на дрвјата од дождовната шума. Куќите се поврзани со воздушни мостови и кабли...