Биди ми љубов

Биди сонце на моите очи, топи ми го срцето во студените ноќи. Биди месечина на моето небо, свети му најсјајно на него.
Датум: 28 сеп 2011
, Автор:

20 креативни шолји за кафе

Шолјите за кафе веќе не се само керамички садови кои служат за сервирање на нашиот омилен напиток. Тие претставуваат предмети со кои емотивно се поврзуваме и не сакаме да ги делиме со останатите...
Датум: 28 сеп 2011
, Автор:

Романтична куќичка на дрво со џакузи

Дали како деца сте копнееле да имате ваша лична куќичка на дрво, која би претставувала ваше лично скривалиште и интимен простор во кој никој нема да ве вознемирува?

Совети за одгледување собни растенија – Oлеандер

Олеандерот е зелена балконска или собна билка, која со своите цветови секогаш нè потсеќа на топлите летни Медитерански денови...

Гробница на дрвја стари 900 години

Во оваа пустина во Намибија има багремови дрвја кои се стари 900 години и претставуваат потсетници за животот кој некогаш постоел тука.

Филозофијата на животот

Финската фотографка Jenni Holma им дава визуелна смисла на сите оние длабоки емоции кои се дел од животот на секој човек.