Нема раце, па свири гитара со прстите од стапалата

Тони Мелендез можеби ја имал таа несреќа да се роди без раце, но тоа не го спречило да танцува, да излегува со девојки, да свири на гитара и да ужива максимално во животот кој му е подарен од Бога.

Кафето во нашите животи

Кога ќе помислите на кафе, веројатно веднаш ви доаѓа асоцијација за многу работи во главата. Дружба, смеење, забава... Без разлика дали го сакате или не, кафето е составен дел од нашето секојдневие.
Датум: 23 јун 2011
, Автор:

Сте знаеле ли дека…

Светот на животните е многу интересен и разновиден. Секое животно си има свои специфики и карактеристики, а дел од нив ќе ги дознаете токму преку овие факти и занимливости.

Магијата на првиот допир меѓу заљубените дрвца

Две дрвја се заљубуваат, но не можат да бидат заедно бидејќи се физички разделени едно од друго. Љубов, природа, шаренило, весели бои и ведри сцени... Вистинско уживање во 5 минути.
Датум: 23 јун 2011
, Автор:

Шаренилото на човечкото лице

Динамичните, колоритни и емотивно обележани уметнички дела на француската артистка Франсоаз Нили, најчесто се околу 180 см долги, што на нејзината работа ù дава уникатен квалитет, кој го одзема здивот.