абортус | Кафе пауза

Истражувањата покажале дека абортусот не го зголемува ризикот од суицидни мисли

Фактот кој го користат речиси сите луѓе кои се против абортусот се покажал како лажен.

8 реченици кои не смеете да ѝ ги кажете на личноста која доживеала спонтан абортус

Спонтаниот абортус со сигурност е болна тема за разговор, па овие фрази може да предизвикаат поголема штета отколку корист.

Овие приказни докажуваат дека законите не го спречуваат абортусот, туку го прават поопасен

Што мислите вие, дали жената треба да има право на абортус или пак, сте од оние што не го поддржуваат овој акт?

Бременост по спонтан или намерен абортус: Кога е вистинското време за нов обид?

Што после абортирањето – да почекате или веднаш да се обидете да забремените?

5 митови за спонтаните абортуси кои конечно треба да се срушат

Спонтаниот абортус е трауматично искуство за секоја жена, а она што може дополнително да ја влоши ситуацијата е фактот што многу ретко се зборува на оваа тема.

Истражувањата покажуваат: Забраната за абортус има застрашувачки психолошки ефекти на жените

Ако една жена избере да абортира, а притоа ѝ биде кажано дека не може, тоа ќе биде многу стресна ситуација за неа.

Срцепарателни изјави од жени што поминале низ абортус и начинот на кој тоа им го променило животот

Постојат многу луѓе кои се против абортусот бидејќи сметаат дека тој е убиство. Но, понекогаш, абортусот е единственото решение.

3 работи на кои треба да обрнеме внимание во борбата за половата еднаквост и феминизмот

Феминизмот се дефинира како обид да се достигне политичка и социјална еднаквост на мажите и жените.

20 најдобри и најмоќни настани за жените во 2014

Еве за што сè феминистите можат да наздрават на крајот на оваа 2014.
Датум: 06 дек 2014
, Автор:
Што е проблемот со традиционалните семејни вредности?
off

Што е проблемот со традиционалните семејни вредности?

Проблемот е во тоа што можеби не се најдобриот избор.

Моќни илустрации покажуваат како жените се борат со половите стереотипи

Секојдневно лоши и навредливи коментари се упатени кон жените поради различни причини, од животните избори до нивниот изглед.
Датум: 13 окт 2014
, Автор:

Краток филм кој не би смееле да го погледнете: Кој е Адолф Хитлер?

Во 33-минутниот филм на еврејскиот протестант Реј Комфорт „180: Changing the Heart of a Nation“ или повеќе познат како „180 Movie“ тој води дијалози на улиците, најчесто со студенти на кои им поставува прашања во врска со холокаустот, абортусот и религијата...
Датум: 30 јун 2014
, Автор:
12