Зошто да научите шпански?

Светот изобилува со прекрасни јазици, а шпанскиот е еден од најубавите. Не само што шпанскиот лесно можете да го научите, туку имате и повеќе бенефиции од него.

Краток филм кој не би смееле да го погледнете: Кој е Адолф Хитлер?

Во 33-минутниот филм на еврејскиот протестант Реј Комфорт „180: Changing the Heart of a Nation“ или повеќе познат како „180 Movie“ тој води дијалози на улиците, најчесто со студенти на кои им поставува прашања во врска со холокаустот, абортусот и религијата...
Датум: 30 јун 2014
, Автор:

Модна инспирација: Летни комбинации за љубовен состанок

Ве очекува голем состанок и сакате да оставите добар впечаток, но не сте сигурни што да облечете? Погледнете ги наредниве комбинации...

Цртеж со силна порака кој го трогна светот

Во видеото можеме да видиме како младото момче излегува со креди в раце на игралиштето и почнува нешто да црта. А она што го нацртал е причината што останаа трогнати многу луѓе ширум светот.
Датум: 30 јун 2014
, Автор:

Не дозволувајте овие 4 нешта да ве спречат во остварувањето на вашите соништа

Ова се 4 нешта кои ве спречуваат да го живеете животот најдобро што можете и да ги остварите своите соништа.
Датум: 30 јун 2014
, Автор:

Зошто не помниме ништо од раното детство?

Еден истражувачки тим од Торонто, откриле дека мозокот на бебето се развива толку брзо што новите сеќавања ефективно ги бришат старите...

Големата авантура на малите луѓе во светот на храната

Играњето со храната веќе не е својствено само за малите деца, а тоа може многу добро да се забележи и во работата на бразилскиот артист Вилијам Кас.