Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

Илустраторот Гандаз Ахајев се обидел да ги прикаже денешните проблеми кои се појавиле во минатото, но сѐ уште не се решени и покрај тоа што поминале векови. Уметникот се фокусирал на проблемите на мнозинството и на фактот што луѓето не дејствуваат поединечно туку многу лесно паѓаат под влијание на масата или на авторитетните фигури. За жал, големите маси имаат повеќе негативни отколку позитивни карактеристики. Погледнете ги следниве сатирични илустрации што ќе ве замислат и ќе ви ги отворат очите…

1. Последната оаза

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

2. Привлечна телевизија

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

3. Омраза

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

4. Ѕид

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

5. Аплауз

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

6. Спас

Сатирични илустрации за денешните проблеми што ќе ви ги отворат очите

Продолжете на следната страница за останатите илустрации…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар