Како изгледа совршеното машко тело ширум светот?

Овој онлајн доктор од Велика Британија, направил фотографија од себе и решил да побара од графичките дизајнери ширум светот да ја обработат во Фотошоп со цел да го направат, според нивното мислење, поатрактивен за граѓаните на нивните земји.

Оригиналната фотографија

Оригиналната фотографија

Со други зборови, тој вели:

„Нашето истражување покажува дека 40% од мажите во Велика Британија чувствуваат притисок од телевизијата и списанијата за да имаат ‘совршено’ тело и ова има негативен ефект врз начинот на кој тие се доживуваат себеси, како и другите.“

Тој се надева дека овие фотографии ќе им помогнат на мажите да го постават физичкото и менталното здравје над изгледот со цел да станат личности кои живеат во свет каде што телесната самодоверба е културна норма. Резултатите се навистина интересни.


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар