Куманово доби спортско-рекреативна зона – донација од Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola

Вчера во Куманово официјално беше отворена седмата „Coca-Cola Активна зона“, како продолжение на долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola, за промоција на активниот начин на живот и добробит на заедницата.

(1) kumanovo-dobi-sportsko-rekreativna-zona-donacija-od-pivara-skopje-i-kompanijata-coca-cola-www.kafepauza.mk

Зоната во Куманово всушност е втора од вкупно пет што годинава се донираат низ неколку градови во Македонија, а донирана е на барање на граѓаните на Куманово и е резултат на повеќемесечни подготовки.

(5) kumanovo-dobi-sportsko-rekreativna-zona-donacija-od-pivara-skopje-i-kompanijata-coca-cola-www.kafepauza.mk

„Задоволство е што сите досега донирани ’Coca-Cola Активни зони‘ се исполнети со луѓе од сите генерации што го користат секој момент за да практикуваат активен начин на живот и се пример за сите нас за градење одржлива иднина. Како што ветивме, проектот сега добива свое продолжение и во Општина Куманово, а ќе продолжи со уште 3 нови ’Coca-Cola Активни зони‘ во 2017 година. Нема да застанеме сè додека не им овозможиме и не ги мотивираме сите наши граѓани колку што е можно почесто да спортуваат, да се рекреираат и да практикуваат активен начин на живот и сè додека не ја покриеме целата земја со ’Coca-Cola Активни зони‘. Уверен сум дека жителите на Куманово максимално ќе ја користат и со големо внимание ќе се грижат за неа, бидејќи еден ваков простор навистина го заслужува тоа“, изјави Ламбро Патче, директор за односи со јавност и комуникации на Пивара Скопје.

(4) kumanovo-dobi-sportsko-rekreativna-zona-donacija-od-pivara-skopje-i-kompanijata-coca-cola-www.kafepauza.mk

„Ми претставува задоволство што денес Општина Куманово е домаќин на Пивара Скопје и на компанијата Coca-Cola, дотолку повеќе што и нашата општина станува дел од големото семејство градови во кои се реализира овој значаен проект. Сакам да им изразам благодарност на двете компании, од свое лично име, но и од името на сите мои сограѓани, за прекрасниот простор што од денес ќе стане место на кое кумановци, не само што ќе се рекреираат бесплатно, туку некои ќе вежбаат и професионално бидејќи справите го овозможуваат тоа. Би сакал да ги поканам нашите граѓани ова да биде зона за забава и дружење за сите генерации“, изјави г. Зоран Дамјановски, градоначалник на Општина Куманово.

(6) kumanovo-dobi-sportsko-rekreativna-zona-donacija-od-pivara-skopje-i-kompanijata-coca-cola-www.kafepauza.mk

Проектот „Coca-Cola Активни зони“ е започнат во 2012 година и е дел од глобалната платформа на Пивара Скопје и на компанијата Coca-Cola за промоција на активниот начин на живот. Преку оваа платформа, меѓу другото, беа донирани и бесплатни паркиралишта за велосипеди што, истовремено, ја рефлектира и стратешката определба на двете компании за вложување во заедницата, но и за поттикнување на велосипедската култура и промоција на велосипедот како алтернативен транспорт.

(2) kumanovo-dobi-sportsko-rekreativna-zona-donacija-od-pivara-skopje-i-kompanijata-coca-cola-www.kafepauza.mk

Во оваа насока, на настанот како почесен гостин беше и професионалниот велосипедист Зоран Ристовски од велосипедскиот клуб „Вело-М“, кој на своите сограѓани им ја потенцира важноста од редовната физичка активност.

„Навистина ми е чест што сум поканет денес да бидам дел од овој убав настан, особено што нам, професионалните спортисти, ни е од исклучителна важност да имаме соодветен простор за тренинг во секое време. Првпат имам можност пред натпреварите да се подготвувам и на отворено, и тоа на професионални справи, што е, несомнено, голема предност. Им порачувам на сите мои сограѓани да не ја испуштаат можноста за редовен спорт и рекреација бидејќи сега имаат одлични услови за тоа“, рече Зоран Ристовски.

(3) kumanovo-dobi-sportsko-rekreativna-zona-donacija-od-pivara-skopje-i-kompanijata-coca-cola-www.kafepauza.mk

И оваа „Coca-Cola Активна зона“ се состои од најсовремена фитнес-опрема, односно 5 професионални фитнес-справи и вратило, кои ќе бидат бесплатно достапни за користење на сите граѓани 24 часа.


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

  1. Драган Јаневиќ Reply

    Одличен прилог за чиста десетка.убаво ,концизно и се опфатено од настанот.Браво за авторот пример како треба да изгледаат прилози без политика туку чиста бинформација со текст и слика од настанот.

Остави коментар