Рецепт за печени њоки со сирење што се топат во устата

Рецепт за печени њоки со сирење што се топат во устата

Можете да ги направите њоките и сами, но ако сакате да го скратите времето за подготовка на само половина час, користете готови.


Рецепт за печени њоки со сирење што се топат во устата

Потребни состојки:

  • 500 гр готови њоки
  • 150 гр моцарела
  • 120 гр пушени колбаси
  • 2 лименки сечкани домати од 400 гр
  • 1 лажичка шеќер
  • 1 кромид
  • 2 чешниња лук
  • 2 лажици маслиново масло
  • грст свеж босилек
  • сол и бибер по желба

Начин на подготовка:

1. Загрејте го маслото во тава на умерена температура и промешајте ги ситно исечканиот кромид и лук.

2. Додајте ги пушените колбаси исечкани на помали парчиња и оставете да се готви сè заедно уште пет минути.

3. Додајте ги доматите и шеќерот. Измешајте сè добро и зачинете со сол и црн пипер.

4. Кога смесата ќе зоврие, додајте ги њоките и гответе сè сите заедно пет до седум минути, мешајќи повремено.

5. Кога њоките ќе бидат термички обработени, промешајте половина од ренданата моцарела и малку свеж босилек.

6. Покријте ја површината на тавата со остатокот од сирењето и ставете ја во рерна загреана на 200 Целзиусови степени околу 10 минути, додека не порумени сирењето.

7. Послужете со сезонска салата. Добар апетит!

Погледнете како да ги направите и овие панирани стапчиња од моцарела.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар