Животинскиот свет на Африка во ноќта

Фотографот Мартин Дорн скришно во тивката ноќ, благодарение на денешната развиена технологија, успеал да направи фотографии од дивите животни во Националниот парк Серенгети во Танзанија, Источна Африка.
Животинскиот свет на Африка во ноќтаДорн не употребувал вештачка светлина за да не ги исплаши животните. Тој ги направил фотографиите со помош на технологија која ја подобрува светлината што ја даваат ѕвездите на небото. За некои слики тој користел камера чувствителна на топлина, нешто слично како на уредите за ноќно гледање, но со способност да направи фотографии со висока резолуција. Дел од овие фотографии се наменети за проектот „Ноќта на еден лав“ (Night of a lion) за телевизијата „National Geographic“.Животинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќтаЖивотинскиот свет на Африка во ноќта

За авторот
Дипломиран новинар со широк спектар на интереси. Љубител на ТВ серии, фудбал и Цедевита. Статистичар по природа и страстен фан на Јувентус и Роџер Федерер.

Поврзани содржини

  1. Кејти Reply

    Преубаво !

Остави коментар