03 ноември 2022 | Кафе пауза

Моќни цитати за поголема самопочит!

„Понекогаш најтешкиот дел од патувањето е да веруваш дека си достоен за патувањето.“ ― Глен Бек

Во Африка ќе се гради ултрамодерен зелен град!

Градот ќе биде целосно самоодржлив!

Како ќе ни влијае затемнувањето на Месечината на 8 ноември?

На 8 ноември нè очекува затемнувањето на т.н. „крвава“ Месечина, од 9:02 до 14:56 часот!

Која намирница може значително да го намали ризикот од деменција?

Важно e да не го занемариме здравјето на нашиот мозок, да имаме квалитетен сон, но и внимателно да ја избираме храната што ја внесуваме во организмот.