27 април 2011 | Кафе пауза

Медот во кујната

Во комбинација со сирење и модар патлиџан, месо и риба, медот е додаток кој ако не сте почнале да го употребувате, време е да почнете.

Кафето наспроти чајот

Што повеќе консумирате: кафе или чај? Каков и да е вашиот одговор, истражувањата покажуваат дека не правите грешка во ниту еден случај.

Животинскиот свет на Африка во ноќта

Фотографот Мартин Дорн скришно во тивката ноќ успеал да направи фотографии од дивите животни во Националниот парк Серенгети во Танзанија, Источна Африка.

Видео: Како се прави песочен часовник?

Погледнете го краткото видео и видете одблизу како е направен безвремениот часовник.

Совршената човечка силуета

Лондонскиот фотограф Тиџеј Скот ни прикажува колку моќно може да изгледаат силуетите, со создавање јак контраст помеѓу објектот на фотографирањето и позадината.