Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Постојат неколку факти што откриваат дека постои поврзаност помеѓу цртите на лицето и карактеристиките на личноста. Ако имате мал нос или широко лице, не станува збор само за генетика, туку изгледот може да ги предвиди и вашето однесување и реакциите. Истражувачите дошле до интересни резултати што ги поврзуваат изгледот и карактеристиките на личноста, а во продолжение прочитајте што откриваат цртите на вашето лице за вас.

1. Колку е пошироко вашето лице, толку повеќе имате тестостерон

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Според науката, колку се пошироки вашите образи, толку е поголема веројатноста дека сте наметливи, па дури и агресивни. Меѓутоа, ако имате широко лице, не значи дека сте опасни и агресивни, но тоа укажува дека најверојатно ќе реагирате на конфликтот, наместо да го игнорирате.

2. Ако вашето лице е потенко, помалку ќе страдате од инфекции

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Научниците откриле дека колку помалку имате маснотии на образите, толку се помали шансите за заболувања и за стрес. Освен тоа, луѓето со тенки лица имаат пониска стапка на вознемиреност и депресија. Ова може да биде поврзано со вашата кондиција затоа што, генерално, активните луѓе имаат помалку маснотии на лицето и се посреќни.

3. Долгиот нос не ве прави лажго, но ве прави поамбициозни

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Истражувачот Абрахам Тамир подолго време ги проучувал карактеристиките на лицето и нивната поврзаност со личноста. Тој забележал дека луѓето со долг нос може да бидат многу амбициозни, да имаат добар инстинкт и имаат тенденција да бидат лидери.

4. Мажите со бебешко лице имаат тенденција да бидат помалку доминантни во младоста

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Научниците откриле дека мажите кои имаат бебешко лице се помалку доминантни во младоста, но учат како да бидат посамоуверени додека растат.

5. Луѓето со високи веѓи се пољубезни

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Како основа на ова истражување бил користен моделот на петте големи карактеристики на личноста и според тоа, забележано е дека оние луѓе што се пољубезни, имаат повисока линија на веѓите и помал распон на челото. Истражувачите забележале дека луѓето што имаат исто ниво на совесност и симпатичност, имаат слични лица.

6. Колку е пократок носот, толку сте почувствителни

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Откако проучиле 1.793 слики, истражувачите забележале дека луѓето што имаат убав и краток нос полесно и побрзо ја покажуваат чувствителната страна. Исто така, тие може да бидат пољубезни од останатите.

7. Екстровертите имаат поиспакната брада

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Истражувањата покажале дека и комуникативните луѓе имаат некои заеднички карактеристики на лицето. Колку сте поголем екстроверт, толку повеќе ви се испакнати носот и усните. Исто така, забележано е дека овие луѓе имаат поизразена брада и подобри мускули за џвакање.

Бонус: Страната на која позирате покажува колку сте емотивни

Што откриваат цртите на вашето лице за вас?

Откако ги разгледале сите тестови и резултати, истражувачите откриле дека ако сте поемотивни и експресивни, склони сте да позирате со левиот образ затоа што тој изгледа пофотогенично. Позирањето со десниот образ вели дека повеќе сте научен вид личност.

Прочитајте што откриваат брчките на вашето лице за вашето здравје.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар