Откријте го бројот на својот кармички долг и научете за што сте испратени на овој свет

Откријте го бројот на својот кармички долг и научете за што сте испратени на овој свет

Некои луѓе веруваат дека кармичкиот долг е збир на сите „лоши“ работи што сте ги направиле во претходните животи и дека сте пуштени на земјата во овој живот за да го исчистите тој долг или да ја вратите кармичката рамнотежа. Меѓутоа, тоа не функционира на тој начин. Кармата едноставно е „причина и последица“ и го диктира движењето на енергијата секогаш кога имате одредена мисла или преземате одредена акција. Вашиот кармички долг е еден вид животна лекција, она што треба вашата душа да го направи за да се постигне повисоко ниво на свест.

Откријте го бројот на својот кармички долг и научете за што сте испратени на овој свет

Додека вашиот кармички долг е наследен од минатите животи и постои на ниво на душата, тоа не се само „лоши“ работи кои сте ги направиле, туку е збир од сите дела, позитивни и негативни. На вас останува како ќе одлучите да го живеете својот живот и да доживувате одредени настани. Во нумерологијата, секој има свој број на кармички долг, кој може да открие каква порака или карма треба да научи вашата душа. Тој број е одреден според името кое ви е дадено кога сте се родиле. За да го откриете својот број на кармички долг, сѐ што треба да направите е да додадете броеви на секоја буква од вашето име и презиме, а за таа цел треба да ја користите оваа табела.

Напомена: Во оваа табела не се наоѓаат податоци за буквите Ч, Џ, Ѕ, Љ, Њ, Ш, Ж, Ѓ, и Ќ па препорачливо е истите да ги замените со Ц, Д, Д, Л, Н, С, З, Г и К.

Откријте го бројот на својот кармички долг и научете за што сте испратени на овој свет

Така на пример, ако вашето име и презиме е Ана Петрова, тогаш вашиот кармички број ќе го пресметате на следниов начин:

1+5+1+7+5+2+9+6+4+1=41

Тогаш резултатот ќе го сведете на едноцифрен број:

4+1=5

Напомена: Броевите 11 или 22 се главни броеви и не се сведуваат на едноцифрен број. Во горенаведениов пример, Ана има кармички број 5.

На истиот начин пресметајте го и вие вашиот кармички број, па во продолжение погледнете што означува тој.

Број 1

Во минатиот живот вие не сте ја негувале вашата душа, секогаш другите сте ги ставале пред себе и сте поминувале голем дел од своето време грижејќи се за нив. Можеби не сте се сакале себеси и најверојатно сте имале ниска самодоверба или чувство на помала вредност. Во овој живот сте вратени за да сфатите дека сте навистина важни и дека најдобро ќе им служите на другите ако сте среќни. Вам животот ви поставува многу предизвици кои ќе ве принудат да откриете кои сте навистина.

Број 2

Во минатиот живот вие повеќе сте ги ценеле материјалните работи и физичкиот свет, отколку душата, интуицијата или чувствата. Вие сте паднале во замка на вашето его и сте го занемариле духовниот или креативниот повик на вашата душа. Во овој живот сте се вратиле за да ја доживеете другата страна на животната радост, креативност и задоволство. Вие сте вратени за да се ослободите од товарот на материјалниот свет и да барате задоволство и цел во она што го работите. Можеби животот ќе ви пружи многу ситуации во кои ќе бидете принудени да погледнете подалеку и да се фокусирате на она што е внатре. Можеби ќе се чувствувате водени и навистина ќе ги следите своите страсти, а и ќе верувате во оној мал глас во вас.

Број 3

Во минатиот живот никогаш не сте биле во можност да се изразите себеси и да се држите до она во што вистински верувате. Можеби сте се почувствувале под притисок или не сте биле во можност да живеете со својата вистина. Можеби не сте биле ниту во можност да комуницирате или да ја пренесувате пораката или вистината. Во овој живот сте се вратиле за да научите да го кренете својот глас и вербата при изразување на себе. Исто така сте испратени назад за да пренесете важна порака до светот.

Број 4

Во минатиот живот, вашиот дом и семејниот живот не биле место каде што сте се чувствувале удобно и безбедно. Мирот и утехата која доаѓа од живеење во убава куќа, со добро семејство, е нешто што никогаш не сте го доживувале сериозно. Во овој живот вие сте испратени да ја научите вредноста на семејството и домот и колку е важно да создадете сигурна и мирна околина. Исто така сте дојдени за да ја научите важноста на поддршката и љубовта на оние околу вас. Можеби во овој живот ќе добиете многу можности за да ги подобрите семејните односи и да обезбедите стабилна и сигурна околина за своите најмили.

Број 5

Во минатиот живот вие сте барале физичко и емоционално внимание до таа мера што сте станале алчни. Многу е веројатно дека сте го користеле својот шарм за да ги остварите своите цели, дури и ако тоа не било во најдобар интерес за оние околу вас. Можеби исто така сте имале афера или сте манипулирале со другите, за работите да изгледаат онака како што сте замислиле. Во овој живот сте се вратиле за да научите да ги почитувате другите и да создадете здрави граници во односите. Исто така дојдени сте за да научите како да ја изразувате својата вистина, без потреба за манипулација или управување со чувствата.

Број 6

Во минатиот живот вие сте го запоставиле своето здравје или сте страдале од болести. Можеби затоа ви било тешко да управувате со своето време и да пронајдете рамнотежа помеѓу работата, одморот и забавата. Ова најверојатно се должи на фактот што не сте биле во состојба да ги изразите своите емоции. Во овој живот сте испратени да ги негувате и да ги подобрите своите емоции, но и за да сфатите дека вашите чувства играат значајна улога во вашето физичко здравје. Животот може да ви постави многу предизвици, со цел да ви помогне вашето здравје да ви стане приоритет, така што можете да почнете да се грижите за себе и да му го подарете на вашето тело потребното внимание. Здравата исхрана, вежбањето и медитацијата, дефинитивно им се потребни на луѓето со овој кармички број.

Не го пронајдовте вашиот број? Преминете на наредната страница за да ги откриете предвидувањата за останатите кармички броеви…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

 1. koce Reply

  *Коментарот е модериран поради присуство на вулгарности и навреди.

  9 букви, а имате 8 замени. Топ објаснување. Стави ги во табелата е* с*.

  • Кафе пауза Reply

   Здраво Коце,

   Благодариме за забелешката. Сепак, не се работи за пропуст, туку две од буквите карактеристични за нашето писмо се заменуваат со иста буква од латиничните писма. Ова е изведено според правилата за транслитерација на латинични во кирилични букви. Така, Џ и S се заменуваат со Д.

   Во секој случај, за да биде појасно ја додадовме буквата Д два пати.

Остави коментар