13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Љубопитни, паничари, вознемирувачи, воинствени – соседите го прават животот посветол и нè учат да бидеме трпеливи. Ако ги нема нивните пародични случувања, нема да има причина за смеа или што да им кажете на пријателите.

Во продолжение се најпознатите видови на соседи, овековечени во илустрации.

1. Извор на миризби од храна во влезот

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Речиси секој има сосетка кој постојано готви нешто и во сите станови се чувствува мирисот на нејзините супи и пржениот компир. Покрај тоа, таа преферира и кромид и риба.

2. Соседите со „железната топка“

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Дали ви е познат звукот како соседите да фрлаат нешто тешко на подот или како да тркалаат метална топка на подот? Овој звук се појавува како резултат на прераспределување на внатрешниот товар на зградата и температурната разлика во арматурата која се загрева во текот на денот и се лади ноќе.

3. Кралот на забавите

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Доколку имате сосед кој сака да ги споделува звуците на неговата омилена музика со целиот свет, единствено што ви останува е да се надевате дека вашите музички вкусови ќе се совпаднат. Како по правило, овој вид на сосед започнува да се фали со моќта на неговите децибели кога почнува да паѓа мрак, а понекогаш му се придружуваат и неговите пријатели кои се љубители на музиката.

4. Соседот кој кива гласно

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

За да го слушнете овој вид на сосед, не треба да живеет во стан со тенки ѕидови бидејќи гласноста на неговото кивање ја надминува гласноста од музиката на соседот кој сака да се забавува. Тој, исто така, кашла, го користи тоалетот и се тушира „гласно“. Остатокот од времето тој е скоро невидлив и нечуен.

5. Активистката

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Обично таа е шеф на станарите, кој секогаш собира пари за јавни потреби. Таа секогаш ги откачува знаците во лифтот, ги одлепува објавите во влезот и внимава на моралот на станарите. Секогаш кога се среќавате, тој веднаш започнува со своите поплаки и „брилијантни“ препораки.

6. Љубителката на животни

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Ова е сосед кој сака кученца кои лаат, мачиња кои „мјаукаат“ и какви било други суштества кои трчаат низ неговиот стан. Сите станари можеби ја споделуваат оваа љубов со животните, но не им се допаѓа мирисот кој доаѓа од неговиот стан.

7. Неуморните

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Се чини дека имаат најмалку 10 деца кои играат со екстремно тешки играчки и никогаш не спијат. За време на викендите, утрото е периодот на нивните најинтензивни активности, па сите станари разбираат дека малите деца се вистинска среќа и затоа се обидуваат да се скријат од нивните звуци под ќебето.

8. Фаталната жена

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Жена со тешка судбина која бара љубов и комуникација. Нејзе постојано ѝ е потребна „машка сила“ за да може да пренесе кревет или да исецка големо парче месо. Кога ќе се завршат сите тешки задачи, таа повторно ќе се појави да позајми шеќер.

9. Озборувачката

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

„Радио Милева“ е нејзиното средно име. Таа шири вести побрзо од жолтиот печат и социјалните медиуми. Таа знае сè за сите. Ако ја сретнете наутро, може да се случи да задоцните на работа.

10. Бушачот за време на викенд

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Поправките во неговиот стан никогаш не завршуваат и лицето кое му ја позајмило или му ја продало бормашина на овој сосед ќе биде редовно проколнувано. Другите соседи се секогаш навистина заинтересирани да дознаат зошто овој сосед треба да избуши нешто толку итно за време на викендот наутро. Дупчењето, соседот го прави на 2 начина: безмилосно и нежно. Во првиот случај тој буши постојано со часови, во вториот, тој повремено прави паузи, изгледа за да не ги вознемири премногу соседите.

11. „Водоземен човек“

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Соседот чија санитарна инсталација постојано има проблем, и секогаш овој факт е усклучително неочекуван за него. После сите извинувања, тој им обезбедува на соседите под него уште едно протекување.

12. Тиранинот со радијаторот

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Постојано нешто не е во ред за овој сосед. Според нив, оние што се во нивната околина премногу гласно се смеат, готват и ги трескаат вратите. Штом ви падне парче хартија или го вклучите телевизорот тивко, тие веднаш почнуваат да го удираат радијаторот за да го покажат своето незадоволство.

13. Учесници во реално шоу

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Овие луѓе не се срамат да се справуваат со нивните проблеми јавно. Сите станари се свесни за нивната семејна драма. Тие се караат гласно, но исто така и се помируваат гласно. На почеток, тоа иритира, но подоцна може да започнете да ги следите нивните заплети, па дури и да поддржувате некој од нив.

Можеби сакате да прочитате и за 14-те неуморни соседи кои не знаат да бидат досадни.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар