Лекот за ќелавоста можеби се крие во терапијата против рак

Ќелавоста е појава од која почесто страдаат мажите, но ни голем број жени не се поштедени од неа.

Музиката во живо влијае подобро на здравјето отколку аудио снимката

Природниот нагон и на здравите и на болните луѓе е повеќе да ја сакаат музиката во живо, отколку снимките.

Кучињата-терапевти се чудесни, но дали ја сакаат својата работа?

Кучињата, слично како и луѓето, умеат помалку или повеќе да манифестираат и стресно и пријателско однесување.

25 луди факти за резервоарите за сензорна депривација

Садовите за губење на сетилата ја зголемуваат својата популарност. Со многуте нови истражувања, се зголемува побарувачката за овој вид терапија.

Внимавајте: Овие видови лекови може да предизвикаат епизоди на депресија

Лековите постојат за пациентите да се чувствуваат подобро и во најголем дел од времето добро ја завршуваат намената. Но, секој лек има и листа на ретки и чести несакани ефекти.

Научниците можеби нашле начин да ги спречат алергиските реакции уште пред да се случат

Доколку и вие се соочувате со таков проблем, сигурно многу ќе ви се допадне следново откритие.

Зошто е важно да ги пиете лековите на препишаниот или на препорачаниот начин?

Во случај на погрешно пиење на лековите може да дојде до влошување на болеста, потреба за клиничко лекување, па дури и смрт.

8 нешта што можат да ви се случат ако решите да посетите хипнотерапевт

Сè зависи од отвореноста на вашиот мозок да оди на несвесно место и да биде отворен за сугестии.

4 терапии против депресија за кои никогаш не сте помислиле дека би можеле да ви помогнат

Добрите вести се што науката открила нови начини на лечење депресија, од кои како најефикасни се покажале следниве 4...

5 причини зошто боенките се единственото нешто кое ви треба за да се ослободите од стресот

Сите знаеме дека дружбата со најблиските е најефективниот метод за справување со стресот, но постојат и неколку други решенија. Таков е примерот со боенките.

Како да ги отстраните брчките околу устата?

Ова се методите за превенција и терапија на брчките околу устата за секој период од животот.
12