30 април 2018 | Кафе пауза

25 луди факти за резервоарите за сензорна депривација

Садовите за губење на сетилата ја зголемуваат својата популарност. Со многуте нови истражувања, се зголемува побарувачката за овој вид терапија.

8 здравствени прегледи кои се задолжителни за секоја жена

Здравствени прегледи преку кои можете да ги следите сите можни промени во вашата здравствена состојба.

7 знаци дека го омаловажувате партнерот дури и ако мислите дека му помагате

Вашиот партнер е возрасна личност и е способен да направи избори за кои смета дека се правилни.

8 причини зошто потењето е добро за вас

Со затоплувањето на времето, сигурно почесто се грижите за дамките од пот на вашата облека...

30 работи кои треба да престанете да си ги правите себеси

Можеби не можеме премногу да влијаеме на нештата коишто ни се случуваат, но можеме да одбереме како ќе реагираме.

5 заблуди за вештачкото оплодување во кои жените мора да престанат да веруваат

Во борбата за потомство најдобро е да се заборави на честите митови поврзани со вештачкото оплодување.

Времето сепак не е лек за сè: Науката го испитува синдромот „Скршено срце“

Синдромот на скршено срце е последица на поголем стрес кој може да биде предизвикан од многу нешта.

Најмалото девојче на светот со најголемата приказна за раскажување

Ема и нејзиниот сопруг Скот биле родители на 3 ќерки и едвај ја чекале четвртата. Но, овој пат породувањето започнало 4 недели порано и се појавиле проблемите во семејството.

Што го очекува вашиот хороскопски знак по 40-тата година од животот?

На што треба да биде подготвен секој хороскопски знак, за со раширени раце да ја дочека зрелоста?

Како најбезбедно да „земате“ витамин Д од сончевите зраци?

Со помош на витаминот Д се апсорбираат калциум и фосфор, кои се важни за цврстината на коските.

Дали атрактивните луѓе заработуваат подобро од останатите?

Одговорот на ова прашање може да ве изненади.

7 нешта што не треба да се прават за време на месечниот циклус

Проверете кои неодговорни постапки за време на циклусот можат да ви го загрозат здравјето.
12