06 мај 2018 | Кафе пауза

10 природни чуда видени преку стакло

За љубителите на авантуристички патувања...

Музиката во живо влијае подобро на здравјето отколку аудио снимката

Природниот нагон и на здравите и на болните луѓе е повеќе да ја сакаат музиката во живо, отколку снимките.

7 интересни знаци дека имате природно високо ниво на допамин

Нивото на допамин во телото се поврзува со позитивни чувства како што се возбудата и расположението.

Дали можете да „слушате“ гифови? Не сте единствени

Постојат повеќе теории зошто некои луѓе слушаат звук при визуелна анимација.

Се разбудивте со отрпната рака? Не плашете се, тоа е нормална појава

Едно од најнепријатните чувства е кога се будиме со „мртов“ екстремитет поради непозната причина. Зошто се случува таквото отрпнување?

Масажа на стомакот за ослободување од лоши емоции

Нервозата и стресот предизвикуваат дигестивни проблеми, но важи и обратното.

5 хороскопски знаци кои сакаат груба и жестока игра во кревет

Претставничките на овие хороскопски знаци не се плашат да експериментираат.