страв | Кафе пауза

Како функционира мотивацијата која произлегува од стравот?

Иако мотивацијата заснована на страв може да има краткорочни позитивни резултати, сепак таа може да има и долгорочни штетни ефекти врз вашата благосостојба!

Ова се причините поради кои не можете да бидете успешни како што посакувате

Доколку се чувствувате дека не сте успеале да постигнете ниту една од вашите цели иако напорно сте работеле за да ги постигнете, постојат неколку причини за тоа.

Како да престанете да се стремите кон совршенството?

Совршенството може понекогаш негативно да влијае врз вашата благосостојба!

Тест: Изберете една од овие куќички и откријте од што најмногу се плашите

Од што најмногу се плашите? Ќе дознаете преку овој тест.

3 хороскопски знаци што ги очекуваат тешкотии во љубовта

Стравот и љубовта одат рака под рака, а овие 3 хороскопски знаци ги очекуваат најмногу тешкотии.

5 совети за полесно справување со болно раскинување

Без оглед на причината, раскинувањата се секогаш тешки, а често болни и исцрпувачки. Но, ако причината за раскинувањето е измама или непочитување во каква било форма, станува уште потешко.

8 причини зошто може да биде добро за вас да чувствувате малку страв

На вашите стравови не секогаш им треба третман бидејќи тие може да ви помогнат на многу начини. Прочитајте како разумна доза страв може да ви помогне да напредувате во животот.

5 начини како да им помогнете на вашите деца да престанат да се плашат од темнината

Иако многу деца го надминуваат стравот од темнина со текот на годините, постојат начини на кои можете да им помогнете порано да се ослободат од овој страв.

Дали знаете зошто луѓето се плашат од тишината?

Дали сте дел од луѓето на овој свет кои се преплашени од тишината и кои ја доживуваат како нешто неприродно, вознемирувачко, па дури и опасно?

Изберете едно срце и откријте од што се плашите најмногу

Погледнете ја сликата и изберете едно од четирите срца. Срцето што ќе го изберете ќе го открие вашиот најголем страв.

Како се справуваат хороскопските знаци со својот најголем страв?

Колку и да сте храбри, сигурно постои нешто од што се плашите. Сепак, тоа не значи дека треба да му дозволите на стравот да ве контролира.

Ова е официјално најстрашниот хорор-филм на сите времиња

На гледачите им биле измерени отчукувањата на срцето додека гледале избрани хорор-филмови, а овој филм најмногу ја подигнал просечната вредност на пулсот.