Тест: Дали вашиот мозок е постар или помлад од вашето тело?

Секој орган во телото старее, а за разлика од другите органи, клетките во мозокот не се регенерираат.

Во повеќето случаи, женскиот мозок е помлад од машкиот

Според едно истражување, женскиот мозок е биолошки помлад од мозокот на мажите на иста возраст.

4 здравствени проблеми што се влошуваат со текот на времето

Како што стареете малите проблеми стануваат сè поголеми и може да ви изгледаат посериозни од кога било.

Истражување од Харвард: Повременото постење може да ви го продолжи животот

Нешто што луѓето го правеле со векови поради религија, се покажало како навистина корисно според науката.

Неверојатна приказна: Сакајте ги и почитувајте ги родителите во нивната старост

Ако вашите родители се стари немојте да се однесувате грубо или да ги гледате како товар.

3 важни одлики на луѓето кои имаат над 90 години

Медицината се обидува да ни овозможи подолг живот, но веќе постојат луѓе ширум светот кои без проблем доживуваат најмалку 90 години.

Како би изгледале денес некои од најпознатите музички ѕвезди ако сè уште беа живи?

Сигурно имате слушнато за Клубот 27, трагична листа од познати луѓе кои починале на таа возраст.

Најстариот мачор во Англија го прославил својот 30-ти роденден

Рабл е мачор од Ексетер, Англија и моментално е нарекуван најстариот мачор на светот.

Инспиративни цитати што ќе ви ја откријат светлата страна на стареењето

Дозволете им на следниве инспиративни цитати да ви ја покажат светлата страна на зрелата доба од животот...

Сексот во староста може да ја подобри работата на мозокот

Било направено истражување во кое учествувале 28 мажи и 45 жени на возраст од 50 до 83 години.

8 знаци дека сигурно ќе го дочекате вашиот 100-ти роденден

Како може да дознаете дали ќе живеете 100 години? Еве неколку знаци кои укажуваат на тоа.

Научниците го откриле максимумот на животниот век на луѓето

Животниот век на луѓето значително е зголемен од 19-тиот век. Но, ова не мора да значи дека тој ќе продолжува да се зголемува.