03 ноември 2018 | Кафе пауза

Едноставен рецепт за палачинки од компири

Пробајте го овој вкусен рецепт со многу малку брашно и без бел шеќер.

8-те најголеми скулптури во светот

Ширум светот постојат бројни споменици и скулптури. Но, некои од нив навистина се истакнуваат со нивната големина и величественост.

Истражување: Нема доволно овошје и зеленчук за сите да се хранат здраво

Веројатно безброј пати сте слушнале дека сите треба да јадат повеќе овошје и зеленчук.

7 нешта што ги прават родителите на децата со голема самодоверба

Како родител, ваша обврска е да создадете околина што го охрабрува вашето дете и го учи дека стравот е нормална човечка емоција.

8 модерни технологии трансформирани во предмети од ’80-тите

Светот без Интернет веќе ни е нешто незамисливо...

3 важни одлики на луѓето кои имаат над 90 години

Медицината се обидува да ни овозможи подолг живот, но веќе постојат луѓе ширум светот кои без проблем доживуваат најмалку 90 години.

Хороскопскиот знак којшто е најкомплициран во кревет

Некои луѓе се навистина комплицирани и многу бараат во кревет. Кај нив ништо не минува лесно кога е во прашање интимноста.