созревање | Кафе пауза - Part 3

Дали во љубовта созреавте малку подоцна од другите? Овие нешта го докажуваат тоа

Не секој ја пронаоѓа својата љубов во средно училиште. Но главно, ние мислиме дека времето за првиот бакнеж и првата врска се токму тинејџерските години.

Неочекуваната убавина на созревањето и животот како возрасни

Вистината е дека и покрај тоа што има негативни страни и многу обврски, постојат и цел тон нови и возбудливи нешта кои го прават вашиот живот како возрасни прекрасен.

10 „сурови“ реалности кои ни помагаат да созрееме

Карактерот и мудроста се развиваат со тек на време. Тие произлегуваат од поразите, лекциите и од победите. Доаѓаат од сомнежот, грешките и од истражувањето на непознатото.
Датум: 09 мар 2015
, Автор:

Книга: „Ништо“ – Кармен Лафорет

Приказна за созревањето на една млада девојка во пост-воена Шпанија, која нема да ве остави рамнодушни...
Датум: 26 ное 2014
, Автор:

Филм: Момчештво (Boyhood)

Најдобриот филм на нашето време...

14 животни цели кои секој 20-годишник сака да ги оствари

Еве што сè посакуваме да ни се оствари во нашите 20-ти.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

Книга: „Приказна за господин Зомер“ – Патрик Зискинд

Иако за господин Зомер не се знаеше многу, со сигурност можеше да се каже дека во круг од 60 км немаше човек, маж, жена, или дете – па дури ни куче – што не го познаваше господинот Зомер.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

15 знаци дека се претворате во вашите родители

Иако додека растеме се бунтуваме против авторитетот на нашите родители, сепак, порано или подоцна сите се претвораме во копија на нашите мајки и татковци.
Датум: 26 авг 2014
, Автор:

37 најтешки лекции кои мора да ги научите во 20-тите

Ова се дел од најтешките лекции кои ги учиме во оваа деценија од животот.
Датум: 19 мај 2014
, Автор:

20 знаци кои откриваат дека тој сѐ уште не е созреан

За многу жени не е изненадувачки фактот дека мажите подоцна созреваат, но едно ново истражување, не само што го потврдува тоа, туку и покажува дека тие созреваат на 43 години, а нивните партнерки 11 години претходно.
Датум: 08 мар 2014
, Автор:

Лекции за љубовта од старите среќни парови

Еве што нè научиле постарите и поискусните кога станува збор за љубовните врски.
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

Тоа се вика „созревање“

Дали има начин однапред да се подготвиме за проблемите кои ни ги носи животот? Можеме ли да го режираме нашето созревање со цел да бидеме целосно подготвени за животните предизвици и да се спасиме себеси од повреди и падови?
Датум: 11 ное 2012
, Автор: