24 октомври 2014 | Кафе пауза

Природни лекови од ореви кои можете да ги направите сами

Од овие хранливи плодови можете да направите разни лековити препарати кои ќе го чуваат вашето здравје во текот на целата година.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

Жените се понекогаш грозни: Работи кои тие ги прават, а мажите немаат поим

Секоја жена би сакала во секој момент да биде совршено средена, но реалноста за жал е многу поинаква.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

5-те најважни принципи на хороскопските знаци

Сите ние во животот имаме некои зацртани цели, ставови и принципи. Но, колку и тие да се разликуваат од човек до човек, има некои сличности кои ги поврзуваат хороскопските знаци.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

14 животни цели кои секој 20-годишник сака да ги оствари

Еве што сè посакуваме да ни се оствари во нашите 20-ти.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

Моќта на зборовите

Зборовите имаат огромна моќ и влијаат во нашата секојдневна комуникација, и живот воопшто. Понекогаш само со менување на редоследот или изборот на зборови (збор), може да се добие сосема друга конотација и поента на реченицата.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

Филм: Поврзаност (Coherence)

Спремни ли сте за кинење на нервите?

5 убави азбуки кои можат наскоро да исчезнат

Иако латиницата е сè подоминантна поради зголемувањето на англискиот јазик на глобално ниво, на планетава сепак постојат и опстојуваат уште многу различни писма, а некои од нив иако не се многу познати, се особено убави.

Што ако ликовите од Дизни имаа Инстаграм?

Оваа серија од илустрации ги прикажува најпопуларните ликови на Дизни во урнебесно Инстаграм издание.
Датум: 24 окт 2014
, Автор: