скршено срце | Кафе пауза - Part 4

Не дозволувајте едно кршење на срцето да ве уништи засекогаш

Луѓето се отвораат емоционално еднаш или два пати во животот, нешто тргнува наопаку и одеднаш тие решаваат да останат затворени и ладни до крајот на нивниот живот.

Зошто добрата книга е најефикасниот лек за скршено срце?

Посветените љубители на книги знаат дека ништо не може да им го излечи скршеното срце онака како што тоа може да го направи добрата приказна.

И пријателите можат да бидат причина за скршено срце

Пријателите можат да бидат опасни затоа што поголема е веројатноста дека ќе го симнеме штитот пред нив.

Како да се справите со скршеното срце според вашиот хороскопски знак?

Секој човек се справува на различен начин со болката што следи по раскинувањето, па така и секој хороскопски знак има свој лек за скршено срце.

Моќни поеми кои ќе го излечат вашето скршено срце

Прозата е тука за умот, а поезијата за срцето.

Најдобриот лек за скршено срце: Сами на пат околу светот

Излезот од долга врска значи влез во еден сосема поразличен свет каде повторно треба да се пронајдете себеси.

Астрологијата ги открива сите причини зошто вашето срце може да биде скршено

Сте се запрашале ли некогаш зошто вашите срца ги кршат личности кои тврдат дека ве сакаат?

7 филмови кои ќе ви помогнат полесно да се справите со скршеното срце

Дајте им шанса, дури и ако веќе сте ги гледале и набрзо ќе бидете како нови.

Заштитете се од скршено срце со помош на овие 7 едноставни чекори

Време е да научите да се заштитите, па токму затоа погледнете ги следниве 7 чекори кои ќе ви помогнат во таа цел...

8 нешта од кои стравувате и поради нив се држите на дистанца од него

Влегувањето во нова врска додека сѐ уште ги чувствувате лузните и раните од претходната никогаш не е лесно...

17 кратки, но моќни лекции кои можете да ги научите од неуспешните врски

Среќните моменти, ноќите поминати во плачење после караницата и скршеното срце ни овозможуваат подобро да се справиме со сличните ситуации во иднина.
Датум: 26 јан 2015
, Автор:

Агонијата низ која поминуваат оние кои оставаат некого – 4 фази на раскинувањето

Тоа е моментот кога го кршиш срцето на оној спроти тебе, но исто така го кршиш и своето...