30 перфекционисти на работното место

Овие вработени заслужуваат покачување на платата!

Фотографии кои ни покажуваат дека посиметричното не секогаш значи и поубаво

Дали симетричното значи и убаво? Или пак, сите ние сме убави само поради нашите несовршености?

Совршена симетрија која може да се најде само во природата

„Универзумот е напишан со јазикот на математиката и неговите карактеристики се триаголници, кругови и други геометриски фигури.“ - Галилео Галилеј

Фотографии на кои плажите се претворени во апстрактна уметност

„Aerial Views Adria“ е колекција од разнобојни фотографии направени од песочните брегови во Европа, кои ги трансформираат плажите во апстрактна уметност.

Исклучителната симетрија на подземните метро станици низ светот

Овие фотографии од метро и железнички станици се издвојуваат со драмата која настанува од екстремната симетрија и контрастот.

Оптичка илузија со голи тела

Употребувајќи го човечкото тело како материјал, фотографот Оливие Валсеки им нуди на гледачите фотографии од органски скулптури, поигрувајќи си со симетријата...

Дали навистина секоја снегулка е уникатна?

И покрај тоа што некои научници наоѓаат маана во оваа мисла, повеќето ќе се согласат дека гледано одблизу секоја снегулка има уникатна форма.

Модерен замок во Мајами

Погледнете го неверојатно симетричниот дом на архитектот Чарлс Сигер, кој ќе ве остави без зборови.

Цвеќиња кои експлодираат

„Мојата поставеност е малку поинаква бидејќи се обидувам да го покажам релативниот меѓусебен распоред на ливчињата, прашниците и толчниците, така што да се зачува радијалната симетрија и цвеќето може да се препознае.“
Датум: 25 авг 2011
, Автор:

Црта со целото тело

Тони Орико е визуелен артист и изведувач, кој наједноставно би можел да се опише како човечки спирограф. Неговата работа го истражува капацитетот на човечкото тело како алатка во креативниот процес на творење.
Датум: 25 мај 2011
, Автор:

Симетрија во секојдневието

Дали светот е полн со совршена симетрија и правилно распоредени нешта во парови или, сепак, живееме во едностран универзум?
12