симболи | Кафе пауза

8 нешта кои не ги забележавме во „Frozen“, а кои покажуваат дека приказната е подлабока отколку што претпоставуваме

Секое мало девојче оттогаш пее „Let it go“, а возбудата по „Frozen“, веројатно ги премина сите граници.

Дали ги разбирате пораките на животните?

Во античко време, животните и растенијата биле силно поврзани со сите божествени работи. Луѓето ги доживувале животните како тотеми и верувале во пораките што им ги пренесуваат.

Симболи кои крадците ги користат меѓу себе при ограбување домови

Дали сте знаеле дека крадците имаат цела азбука на која комуницираат меѓу себе?
Датум: 15 сеп 2019
, Автор:

10 среќни амајлии кои секој дом мора да ги има

Луѓето ширум светот постојано се обидуваат да ја зголемат нивната среќа со амајлии, симболи, талисмани и слично.

Одберете симбол и откријте го вашиот најголем страв

Секој има стравови, но некои од овие стравови имаат навистина голема улога во нашите животи.

Одберете еден алхемиски симбол и дознајте дали наскоро ќе ви се насмевне среќата

Разгледајте ги овие алхемиски симболи и одберете го оној што најмногу ве привлекува.

Одберете симбол и откријте го неговото значење

Значењето на симболите е вкоренето длабоко во човечката потсвест, па токму од таму тие ја добиваат својата моќ...

10 култни симболи и нивното вистинско значење

Понекогаш значењата на симболите се менуваат и работите што сме ги знаеле за нив имаат сосема друга мистериозна историја.

10 духовни симболи и нивното значење

Сигурно ќе препознаете некои, ако не и секој од овие симболи.

4-те најмоќни мандала симболи од келтската култура и нивните скриени значења

Симболите што ги користеле Келтите, претставени преку уметнички мандали, ни откриваат многу за нивната култура, верувања и историја.

Душата го напушта телото кога сонуваме: Теорија на древните Индијанци која ќе ве замисли

Старите Индијанци верувале дека нашите духовни водачи или ангели чувари комуницираат со нас преку сонот.

Оваа маичка е единственото нешто што ви треба ако се изгубите во друга земја

Додека да добиеме лесни и преносни преведувачи, ова маичка може да биде најгенијалниот аксесоар за патување досега.
12