31 август 2017 | Кафе пауза

Сè што треба да направите за подобро физичко и ментално здравје

Во денешниот модерен свет, стресот е еден од главните виновници за нарушеното здравје и незадоволството.

ТВ серија: Магла (The Mist)

По паѓањето на морничава магла, жителите на едно мало гратче мора да се борат за својот живот

12 приказни за необично силни и снаодливи луѓе

Нашите животи се полни со непредвидливи ситуации кои ги тестираат нашите способности и храброст. Постојат некои луѓе кои имаат посебен дар за справување со вакви ситуации.

Искрено писмо од една девојка која објаснува што се случува во врските откако пеперутките ќе одлетаат

Во долгите врски, пеперутките што сте ги чувствувале кога прв пат сте го запознале партнерот почнуваат да се менуваат.

Зошто се чувствуваме подобро откако ќе се исплачеме?

Колку и да не сакате да плачете, мора да признаете дека после тоа се чувствувате многу подобро.

Лоши вести за љубителите на белото чоколадо: Дознајте ја вистината за овој сладок десерт

И темното и светлото чоколадо имаат свои фанови, но што е всушност белото чоколадо?

30 прекрасни пораки за мотивација кои треба да ги слушнете

Кога животот не оди по планираното, зборовите можат да направат голема разлика.

Чувствителни и погрешно разбрани: Дознајте дали имате неверојатно интензивен карактер

Емоционалниот интензитет може да биде позитивна особина, доколку се насочи во вистинскиот правец.

Жените што ја фарбаат косата во оваа боја се изложени на најголем ризик за рак на дојка

Можеби е време да ја оставите вашата коса да си ја врати својата природна боја.

Одберете симбол и откријте го неговото значење

Значењето на симболите е вкоренето длабоко во човечката потсвест, па токму од таму тие ја добиваат својата моќ...

5 знаци на осаменост што откриваат дали сте ја изгубиле врската со себеси

Осаменоста може да се јави со различен интензитет, но понекогаш таа е толку силна што на крајот сосема ќе се изгубите себеси.

Дали знаете што е демисексуалност и како можете да ја препознаете?

Во последниве неколку години разбирањето на човечката сексуалност доведе до многу повеќе дефиниции од оние на едноставните поими како хетеросексуалност и хомосексуалност.
12