05 август 2019 | Кафе пауза

Ова е најосамената генерација!

Осаменоста е комплексно и најчесто непријатно чувство кое резултира со изолација на личноста.

Како да го активирате хормонот на среќа за само неколку минути?

За време на слушањето омилена музика доаѓа до зголемено лачење на допаминот во предниот дел од мозокот.

Што предизвикува избегнувањето на интимност?

Избегнувате интимност поради некоја причина?

Дали знаевте дека може да дојде до предозирање со овошје?

Дали премногу овошје може да биде нездраво?

10 среќни амајлии кои секој дом мора да ги има

Луѓето ширум светот постојано се обидуваат да ја зголемат нивната среќа со амајлии, симболи, талисмани и слично.