развој | Кафе пауза

Како да ја развиете вашата интуиција?

Интуицијата e моќна алатка која може да нè доведе до знаењето преку непознати патишта.

Дали знаевте дека користењето сламка за пиење е добро за развојот на вашето дете?

Кога е време да се фрли шишето, некои родители му даваат на своето дете чаша со сламка за пиење, додека други се одлучуваат за чаша со цуцла. И двете се одлични, но, која чаша е подобра за развојот на вашето дете?

Кога ќе ги направите овие 19 непријатни работи, ќе сфатите дека сте ментално зрели

Без разлика колку години имате, не сте возрасни сè додека не расчистите некои работи во главата и не направите некои работи што можат да бидат непријатни.

7 знаци дека се развивате како личност, дури и ако не се чувствувате така

Понекогаш, развојот е суптилен и го забележувате само во ретроспектива. Иако често претпоставувате дека ќе биде очигледен, обично некои ситници ја прават најголемата разлика.

Какво влијание има играњето со камчиња врз развојот на детето?

Собирањето камчиња не е само занимација што ќе го пополни слободното време во текот на летниот распуст, туку и активност што влијае на многу аспекти на развојот на детето.

10 креативни игри за деца од предучилишна возраст – сè што ви треба имате дома

Сè што ви треба веќе имате дома, а игрите ќе ги стимулираат развојот на децата, учењето, концентрацијата, координацијата и што е најважно, тие ќе го забавуваат детето.

Играчки или патувања: Што е подобро за развој на детскиот мозок?

Ако спаѓате во групата родители кои се борат да престанат да натрупуваат играчки во својот дом, експертите имаат добри вести за вас.

Треба да изгубите нешто добро во вашиот живот за да пораснете

Ние сме програмирани да се држиме до нештата што ги сакаме.

5 причини зошто оваа година ви се потребни анти-новогодишни одлуки

Наместо и оваа година да се присилувате да направите нови цели, зошто да не го отстраните она што ви е непотребно?

3 навики што имаат големо влијание врз развојот на мозокот на вашето дете

Ако сте родител, јасно ви е колку се важни првите години од животот на вашето дете.

6 тешки, но неопходни вежби за развивање на љубовта кон себе

Имате многу повеќе моќ да го промените вашиот живот отколку што мислите. Ова започнува со работење на себе и развивање на љубовта кон себе.

3-те тајни на Елон Маск за постојан развој и самоподобрување

Што прави еден ваков човек секој ден? Кои се неговите принципи за развој и самоподобрување?