14 карактеристики што покажуваат дека можеби сте родени со повисока фреквенција

Сè во универзумот вибрира на одредена фреквенција, а овие вибрации му го даваат уникатното постоење, прегледноста и опипливоста...

23 сурови вистини за постоењето што ќе ве натераат да си го средите животот

Прочитајте ги следниве 23 сурови вистини за постоењето кои треба да ги прифатите што е можно побрзо...

Не треба да се извинувате за вашето постоење

Вие сте важни. Секогаш сте биле и секогаш ќе бидете!

Апсурдот на модерното време: Кругот е коцка

Дали кога би знаеле дека сѐ што правиме во животот е бесмислено и безначајно, би имале волја да живееме?

Што е тоа што ги прави луѓето вредни и достојни?

Која е личноста што ја гледате во метафорското огледало на животот?

5 знаци дека постоите за да постигнете многу повеќе во животот

Време е да започнете да го живеете вашиот живот онака како што отсекогаш сте посакувале.

10 неверојатни теории за перципирање на реалноста кои длабоко ќе ве замислат

Научниците и филозофите вложиле голем труд за да ја променат нашата перцепција преку овие неколку теории. Тие ќе ве замислат и ќе ве натераат да се запрашате: „Што всушност постои?“

Карл Густав Јунг за животот, психологијата и постоењето

Јунг го посветил својот живот на истражување на човековиот ум, па токму затоа може многу да се научи од неговото творештво. Овие цитати го докажуваат тоа.

Неверојатни факти од науката кои ќе ви ја променат перспективата на животот

Овие факти не само што ќе ве воодушеват и остават без зборови, туку и ќе го променат начинот на кој гледате на светот и животот.

Важноста на духовноста во животот на човекот

Доколку сте во потрага на подлабоко значење на животот и сопственото постоење, погледнете ги следните причини за важноста на духовното живеење, само по себе или како додаток на религиозните убедувања.

Поезија: Пронајди се, пронајди ме

Зошто бегаш, зарем не сфаќаш? Гледаш, но не забележуваш. Јас стојам пред тебе, а ти ме бараш. Ме гледаш и се уште ме бараш, а не веруваш дека постојам.
Датум: 09 апр 2011
, Автор:

Поезија: Контрасти и реторички одговори

Се плашам да те погледнам и во твоите очи да не се пронајдам. Да те слушам и да верувам во лагата што не сакам да ја откријам.
Датум: 19 мар 2011
, Автор:
12