Произведувачите на барбики ја создале првата кукла со неутрален пол

Оваа барбика може да биде девојче, момче, двете или ниту едно.

Гневните адвокатки се сметаат за „хистерични“, а гневните адвокати за „моќни“

Едно ново истражување од Универзитетот во Аризона покажало дека и во судницата постои полова пристрасност.

Кое од овие бебиња е девојче? Одговорот ќе ви открие нешто интересно за вас

Подготвени? Погледнете ги овие слатки бебиња и пробајте да го најдете девојчето меѓу нив...

Мајка и син си го промениле полот и станале татко и ќерка

Погледнете го и следново трогателно видео за да го видите односот помеѓу мајката и синот кои станале трансродни личности и сега гордо се претставуваат како татко и ќерка...

Психолог објаснува зошто не постои „машки“ и „женски“ мозок

Истражувачите испуштиле една важна можност – резултатите имаат повеќе врска со големината на мозокот отколку со полот.

Ова бебе влегло во историјата како првото на светот што не добило ознака за пол по раѓањето

Се верува дека едно 8-месечно канадско бебе е првото во светот што добило здравствен документ без назначен пол.

13 актери и актерки кои успешно го одглумиле спротивниот пол

Актерите прават многу за да добијат некоја улога – тие целосно го менуваат својот изглед, ја бричат глава, се здебелуваат, ослабуваат, а понекогаш дури и го менуваат својот пол.

Како би изгледале познатите личности кога би си го промениле полот?

Погледнете ги следниве фотографии за да дознаете...

Дали денешните мажи се поголеми феминисти од оние во минатото?

Неодамнешни истражувања откриле дека денешните мажи не се толку големи феминисти колку што си мислиме.

Науката докажува дека жените се всушност посилниот пол

Многумина би кажале дека жените не се еднакви со мажите. И да, тие би биле во право, но не на начинот на кој мислите.

21 причина зошто бебињата се најголемите феминисти!

Дали знаевте дека бебињата се одлични феминисти - борци за рамноправност меѓу половите?

Како изгледа операција за промена на полот?

За повеќето од нас, ова е незамисливо, но за среќа на оние кои сакаат да продолжат да живеат онака како што се чувствуваат, не и невозможно.
Датум: 18 дек 2015
, Автор: