Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Општеството и социјалните мрежите, во најголем дел, ги поставија тековните стандарди за луѓето кога станува збор за облекување. Правилото во кое сме склони да веруваме е дека дури и нешто едноставно како облеката треба да се сортира според нашиот пол, ако сакате да се вклопите во „вистинските“ стандарди утврдени со модерното време.

Сепак, секогаш има луѓе кои се спротивставуваат на наведените стереотипи, држејќи го својот поглед во животот отворен и слободен додека се обидуваат да експериментираат со својот изглед и облека, изразувајќи се себеси без да сакаат да се вклопат во сегашната „норма“ само да бидат тие што сакаат да бидат без оглед на мислењето на општеството за нив.

Така и Конор е убеден дека облеката е без пол и ни докажува дека можеби е време да се ослободиме од старите родови стереотипи, особено кога станува збор за нешто едноставно како облеката.

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Овој маж докажува дека облеката нема пол, носејќи здолништа и фустани

Погледнете ги и овие фотографии кои го прикажуваат детството низ целиот свет.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар