подготвеност | Кафе пауза

7 работи што може да ви го спасат животот во итна ситуација

Дури и откако слушнале неколку предупредувачки пораки, луѓето може да мислат дека никогаш нема да им се случи ништо сериозно, па поради тоа може да се најдат неподготвени во опасни ситуации.

14 знаци дека сте поподготвени за иднината отколку што мислите

Веројатно често се прашувате што носи иднината и дали сте подготвени за неа...

6 знаци кои покажуваат дека сте подготвени да имате уште едно дете

Еве како да знаете дали веќе е време да го зголемите вашето семејство со уште еден, двајца или тројца членови.

9 знаци дека тој не е подготвен за брак

Иако ги исполнува сите критериуми, постојат некои пукнатини во основата на вашата врска поради кои се сомневате дали тој навистина е подготвен да се врзе.

5 начини да ја скротите анксиозноста пред да заминете на пат

Дали некогаш сте посакале да одите на некое подалечно патување, но сте се откажале од таквата идеја поради анксиозноста која како сенка ја влечете со вас?

10 знаци дека сте во многу подобра форма отколку што мислите

Неколку пропусти не прават многу разлика и не би требало негативноста да ви застане на патот и да ве спречи во остварувањето на вашите фитнес цели.

Не е спремен за врска: Погрешно време или погрешен маж?

Она што го знаеме за врските воопшто не е квантна физика, туку основна психологија.

20 очигледни знаци дека сè уште не сте подготвени за бебе

Биолошки часовник? Не, вие не го чувствувате неговото отчукување. Барем сè уште не.

Колку сме НАВИСТИНА отворени за промени?

Еве ви неколку совети - како да станете свесни за промените и да прифатите дека промените мора да се случуваат, ако сакате да напредувате лично и професионално...
Датум: 22 јун 2014
, Автор:

Кога е вистинскиот момент?

Сите сме во некаква потрага по тоа кога е ВИСТИНСКИОТ МОМЕНТ. Постојано сме во спрега со тоа чудно прашање: дали е вистинскиот момент сега? А кога е?
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Не влегувајте во врска за која не сте подготвени

Врските се одлична работа, си наоѓате некој со кого ќе го пополните времето резервирано за нежности и љубов. Сепак не влетувајте во врска доколку не сте подготвени...
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Начини на самоодбрана за жени

Многумина мислат дека доколку стојат подалеку од темни улички и лошо друштво, нема да им се случи ништо страшно. Неточно!
Датум: 18 фев 2012
, Автор:
12