30 април 2014 | Кафе пауза

10 жени кои го променија светот

Тешко е да се набројат сите жени кои придонеле денес да живееме подобро, но овие 10 се меѓу најважните личности кои оставиле голем печат на денешното човештво.
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Како да гледате добро и без очила?

Интересен и корисен трик доколку вашите очила или леќи не ви се во близина...

„Пиреј“ на Андреевски – симбол на неуништливоста на македонскиот народ

„Пиреј е троскотна трева, а некои ја викаат коштева. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни, ја, куби ја, таа пак не умира. Само малку да допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева.“
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Тест: Изберете дрво и дознајте што тоа открива за вашиот карактер

Погледнете ги дрвцата. Изберете го она што најмногу ви се допаѓа и дознајте што овој избор открива за вас како личност.
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Кога е вистинскиот момент?

Сите сме во некаква потрага по тоа кога е ВИСТИНСКИОТ МОМЕНТ. Постојано сме во спрега со тоа чудно прашање: дали е вистинскиот момент сега? А кога е?
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Мока со портокал

Силно кафе со освежителен шмек...

Скриениот макросвет, откриен во серија од неверојатни фотографии

Јапонската фотографка Мики Асаи го следи животот на мравките и го истражува нивниот минијатурен свет од камења, цвеќиња и вода – најголемиот дел од времето, во својата градина.

Нов моден тренд: мини здолништа со јазол

Тие одлично стојат на сите видови на тела бидејќи со својот дизајн ги обликуваат колковите во совршено заоблена форма.

Направете вашиот мозок да работи 200 на час

Тоа е најневеројатниот дел од човековото тело, а за да би функционирал беспрекорно мора да се посветите на менталната нега преку храната и вежбите.
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Кои се навиките на концентрираните луѓе?

Ако сакате да бидете успешни и среќни, тогаш мора да знаете кои навики ги поседуваат концентрираните луѓе. Веруваме дека ќе ги примените и дека ќе ви помогнат во остварувањето на вашите цели.