01 март 2012 | Кафе пауза

Луди 70-ти: каде се тие сега?

Подгответе се за флешбек од TВ-серијата „Луди 70-ти“. Поминаа 6 години откако го напуштивме подрумот на Форман и сега можеме да забележиме дека некои од глумците станаа големи ѕвезди.
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

24 часа во Њујорк

Доколку некогаш планирате да го посетите, ова видео ќе ви направи една кратка тура, за да се запознаете со едно негово деноноќие.

Се плашите ли од вашиот стоматолог?

Во САД, 50% од населението има страв од стоматолошки интервенции. Од нив, околу 40 милиони луѓе се „дентофобици“, лица кои го запоставуваат денталното здравје како резултат на стравот од стоматолог. Колкав е тој процент кај нас?
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Станете попаметни

Човечкиот мозок има капацитет да се развива, така што постојат одредени стимуланси кои можат да влијаат врз неговата виталност, развој и зајакнување.
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Не влегувајте во врска за која не сте подготвени

Врските се одлична работа, си наоѓате некој со кого ќе го пополните времето резервирано за нежности и љубов. Сепак не влетувајте во врска доколку не сте подготвени...
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Детството на две јапонски братчиња

Јапонскиот фотограф и веб-дизајнер Хидеаки Хамада од Осака, ужива фотографирајќи ги неговите љубопитни слатки момчиња Хару и Мина, додека тие го живеат своето безгрижно детство.

10 интересни сознанија поврзани со соновите

Верувале или не, додека спиеме сме целосно парализирани...
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Музејот на Викторија и Алберт

Познат и под името „V&A“, музејот се наоѓа во областа Бромптон, Лондон и претставува најголемиот музеј во светот за декоративна уметност и дизајн, со постојана колекција од 4,5 милиони предмети.
Датум: 01 мар 2012
, Автор: