6 начини да ја ослободите вашата харизма

На патот до стојат многу препреки, но она нешто кое може навистина многу да ви ги олесни работите и да ви помогне побрзо да ја достигнете целта, е харизмата.

Пронајдете го вашиот пат: 20 индијански животни правила

Етичкиот кодекс на северноамериканските Индијанци може сите нас да нè инспирира на важни промени во размислувањето, како и во начинот на живеење.

Мали зимски совети кои можат да ви го спасат животот: Еве како треба да возите по снег и мраз

Кога снегот ќе го зафати регионот, без зимска опрема не треба да помислите да тргнете на пат. Ова се неколку важни препораки за возење по снежно време и подмрзнати патишта.
Датум: 31 дек 2014
, Автор:

Кога нема да го добиеш она што го сакаш…

„Верувај дека кога одговорот е 'не', на патот те чека едно подобро 'да'.“
Датум: 08 дек 2014
, Автор:

Поучна приказна: Едно семејство и магаре

Живеел еднаш еден брачен пар кој имал 12-годишен син и едно магаре. Одлучиле малку да пропатуваат, да работат и да го запознаат светот, па тргнале на пат.
Датум: 13 авг 2014
, Автор:

15 едноставни чекори кон самоподобрување кои ќе ви го променат животот

Наместо да седите пасивно и да го чекате тоа „утре“ кое никако не доаѓа, земете ги работите во ваши раце, бидете самите водачи на вашите животи и чекорете кон подобра верзија од себеси.
Датум: 22 јул 2014
, Автор:

10 нешта кои не ги прават оние кои го живеат својот сон

Ова се 10 карактеристики на луѓето кои го живеат својот сон, а кои ќе ви дојдат како корисни животни совети.
Датум: 11 мар 2014
, Автор:

Пат околу светот со велосипед

Фотографот Роб Лутер, во 2011 година, од Лондон тргна на амбициозно патување околу светот со велосипед.

5 знаци дека сте на вистинскиот пат во животот

Ова се 5 знаци кои ви покажуваат дека сте на вистинскиот пат, дека професијата, хобито или факултетот кој сте го одбрале е она вистинското за вас. А доколку не е така, секогаш може да ги промените работите кон подобро.
Датум: 23 сеп 2013
, Автор:

Возејќи се во истиот воз 60 години подоцна

Во 1953 година, „BBC“ направиле филм, снимајќи го патот со воз од Лондон до Брајтон. Триесет години подоцна во 1983 година, го повториле истото, а триесет години од тогаш, односно оваа година, го повториле по трет пат.