Книга: „На пат“ – Џек Керуак

Феноменална новела на Џек Керуак за едно необично патешествие, за луѓето со нескротлива енергија и боемски живот каков што можат да имаат само писателите.

Кога уметниците порачуваат „Испери ме!“

Тогаш автомобилите се претвораат во подвижни галерии, барем оние до кои ќе дојде Американецот Скот Вејд.
Датум: 07 мај 2012
, Автор:

Јурејќи низ светот за вистинската љубов

„Боб“ е 3Д анимиран филм кој раскажува приказна за еден хрчак кој неуморно, со огромна брзина, патува низ целиот свет со цел да стигне до својата вистинска љубов. Дали ќе успее во тоа?
Датум: 15 окт 2011
, Автор:

Дали е ова најкривата улица во светот?

Улицата Ломбарт во Сан Франциско, Калифорнија, лоцирана во соседството Руски рид има осум остри кривини, поради кои таа ја заслужила придавката најкривата улица во светот...

Поезија: Запри, застани, погледни…

Јас не заминав, зашто знам дека ќе се вратиш, зашто одиш бесцелно, бегаш од себе. Но патот по кој одиш е круг, пак ќе ме сретнеш. Тогаш запри, застани, погледни...
Датум: 12 мар 2011
, Автор: