панорама | Кафе пауза

Погледнете ја темната страна на месечината од неверојатната панорама на кинескиот приземјувач

На почетокот на овој месец Кина направи нешто неверојатно со првото успешно глатко слетување на темната страна на месечината.

25-те најубави панорами во светот

Луѓето отсекогаш се обидувале да градат што е можно повисоки градби...

Најубавите урбани панорамски глетки во светот

Некои градови изобилуваат со модерни облакодери, а тие потоа овозможуваат спектакуларни урбани панорамски глетки. Овде издвоивме дел од најубавите такви глетки во светот.

Волшебна панорамска фотографија од Дубаи која ќе ве вџаши

Ова е најверојатно најголемата фотографија во светот.Таа нуди луксузен панорамски поглед од највисоката зграда во светот, Бурџ Халифа, овозможувајќи ви да „бидете“ во Дубаи, бар за момент. :)

Луксузна куќа со панорамски поглед над Лос Анџелес

Кога некој би можел да бира во која куќа во Лос Анџелес сака да живее, оваа сигурно би била при врвот...

Како да направите прекрасни панорамски фотографии?

Доколку сакате да создадете вакви панорамски фотографии од 360 степени, нема да ви биде потребна скапа опрема, туку само малку вештина и добар дигитален фотоапарат со основни опции.

Будимпешта во 70 гига пиксели

Кршејќи го хоризонтот и сите правила, 360 World спонзорирани од Epson, Sony и Microsoft, направија да може да патуваме до сакната дестинација преку монитор со само еден клик.