22 јуни 2011 | Кафе пауза

Како да направите прекрасни панорамски фотографии?

Доколку сакате да создадете вакви панорамски фотографии од 360 степени, нема да ви биде потребна скапа опрема, туку само малку вештина и добар дигитален фотоапарат со основни опции.

15 поинакви намени на вотката

Еден од светски најконсумираните алкохолни пијалаци, вотката, има многу други намени кои можат да ни се најдат некогаш во животот...

10 најморничави напуштени градови

Со текот на времето некои градови тотално умираат. Некои поради војни, други поради природни катастрофи, трети поради грешки на човекот. Но, нивните остатоци остануваат да сведочат за животот и историјата на местата...

Родители и деца си ги менуваат главите

Уметничкиот директор Florian Schmucker, фотографот Paul Ripke и режисерот со прекар POP составиле тим и направиле забавна дигитална уметничка серија со деца и родители чии глави си ги имаат сменето местата.